Het wordt weer eens tijd voor een bezoekje aan Ikea. Dat is echt al kei lang geleden… In tegenstelling tot vele andere vrouwen vind ik het daar maar niets. Alleen als je echt iets nodig hebt, dan is dat boeiend. Maar het is een evil trap vind ik: je wandelt even binnen om rond te wandelen, en in the end ga je toch buiten en heb je €100 gespendeerd aan allerlei prullaria die je niet nodig had. Iek!

IKEA RESTOMaar ik wil dus wel echt gaan dit keer, want ik heb me voorgenomen om een leeshoekje te installeren thuis. Ik wil dus een gezellige één-zit kopen, en een mooie lamp om erbij te zetten. Er is ook echt nog een lege hoek in huis, in het bureau, en die wil ik gaan benutten. Beter dan in de living, want als televisie op staat kan ik me toch niet concentreren op een boek. Ik heb al een paar modellen in gedachten, dus dat zit wel goed.

Waarschijnlijk ga ik naar het filiaal in Wilrijk langs de A12. Ben er nog niet geweest sinds het vernieuwd is, maar het schijnt nog groter te zijn dan het daarvoor was… De voorkant ziet er alvast nog even schraal uit. Het is ook wel zo dat je niet meer naar buiten moet voor het ophalen van je producten: na de kassa kom je automatisch in het afhaalpunt terecht, en het zou naar het schijnt beter vooruit gaan dan vroeger. Nice. Nu maar hopen dat ik wat ik wil kopen makkelijk in mijn auto krijg… Je kan de afmetingen van hun pakketten zelfs vinden op hun site.

(Geen balletjes meer in de Ikea, sinds het paardenvleesgedoe trouwens. Spijtig. Dat vond ik er nu wél tof.)