e-sigaret

De zegen van de elektronische sigaret…

De elektronische sigaret, ook wel e-sigaret genoemd, daar wil ik het vandaag even met jou over hebben. Ze komen steeds meer in het straatbeeld en ook in de media wordt er nu hier en daar al eens wat over gezegd. Maar wat moeten we er eigenlijk van denken? Ik wilde graag met jullie mijn ervaring even delen.

e-sigaretZelf ben ik geen roker, nooit geweest. En wie zelf gen roker is, stoort zich wel eens aan andere rokers. Vooral op het werk kon ik er soms gek van worden. Mijn drie collega’s die aan het zelfde eiland zitten als mij, rookten allemaal. Uiteraard moesten ze ook af en toe een rookpauze nemen. En dat deden ze graag met z’n drieën tegelijk. Of toch minstens met twee (de druk bezette telefoon maakt dat we niet altijd 3 man kunnen missen). Dat ik ze eventjes moet missen dat is het minsten van mijn zorgen, wat me echt irriteerde was de waanzinnige stank die de drie meebrachten als ze terug aan de desk kwamen zitten. Walgelijk was het. Meerdere keren per dag had ik het gevoel dat ik ook wat sigaretten in mijn mond gepropt kreeg. Roken doen ze misschien wel buiten maar stinken uit je bek doe je ook binnen.

Ik was dus erg blij toen 1 van mijn collega’s wat nieuws wilde proberen; de elektronische sigaret. Eerst liet het me koud die nieuwe gadget. Maar al snel begon ik er de voordelen in te zien. Geen stinkende bekken aan de desk! EINDELIJK! En gelukkig volgden ook mijn twee andere collega’s zijn voorbeeld.

Maar behalve heel wat voordelen voor mij merkte ik ook heel wat voordelen bij hen. Alle drie zijn ze op enkele weken tijd volledig overgeschakeld naar elektronische sigaretten (Nu ja sigaret moet ik eigenlijk in het enkelvoud zeggen. Want het is één toestel dat af en toe een nieuwe vulling moet krijgen. Het ding lijkt ook in de verste verten niet op een gewone sigaret trouwens!). En eigenlijk vind ik dat wel straf. En ik ben vooral blij voor mijn collega’s dat ze nu veel gezonder in het leven staan. 4000 vieze chemische en schadelijke stoffen worden nu niet meer dagelijks in hun longen gepompt. Ze worden niet meer blootgesteld aan verbranding dus over enkele jaren hebben zij ook weer mooie roze longen in hun lijf. En dan zijn er nog alle aangename gevolgen voor hen zelf; zoals weer beter ruiken en smaken en zich fitter voelen.

Zelfs als niet-roker ben ik nu overtuigd van de e-sigaret. Ik zit niet meer in de stank en wordt omringd door fitte en gezondere collega’s!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.