kopje earl grey

Drie tips om het perfecte kopje Earl Grey thee te zetten

theesoortenEarl Grey is een zwarte thee waaraan bergamotolie is toegevoegd. Deze bergamotolie wordt gewonnen uit de schil van de vruchten van de Citrusplant bergamot (Citrus bergamia).

Earl Grey thee wordt door heel veel mensen gewaardeerd, zowel door liefhebbers van klassieke theesoorten als door liefhebbers van “nieuwere” smaken, zoals bijvoorbeeld vruchten thee.

De kwaliteit van het water (tip 1)

De kwaliteit van het water is van invloed op het resultaat van jouw kopje thee. Hoe zuiverder het water, hoe lekkerder jouw kopje zal zijn. Wanneer de thee is gezet met hard water kan het zijn dat je een soort aanslag op de thee ziet drijven, dit gaat dan ten koste van het drinkgenot van jouw kopje thee.

Wanneer je in een gebied woont met hard water kun je Spa Blauw water gebruiken om toch een perfect kopje thee te zetten.

De temperatuur van het water (tip 2)

De temperatuur van het water is belangrijk voor een lekkere kop Earl Grey thee. Laat daarom het water drie tot vier minuten goed doorkoken. Voor “het trekken” van de thee moet het water voor deze zwarte thee minimaal 70 graden zijn, maar 100 graden, oftewel kokend water is nog beter. Geef de thee rustig de kans om lekker te trekken, ongeveer drie tot vier minuten alvorens de theebladeren of het theezakje weer uit het water te halen. Eventjes roeren zodat de aroma van de thee goed door het water en het hele kopje thee is verdeeld.

kopje losse thee zetten

Aandacht en tijd (tip 3)

Thee troost. Thee is een van de meest gedronken drank ter wereld. Alleen water wordt meer gedronken. Zwarte thee heeft de eigenschap om te troosten en te verwarmen, zowel geestelijk als lichamelijk. Hoe fijn is het om je handen te vouwen om een warm glas of mok heerlijke Earl Grey thee. Volgens de Chinese geneeskunde bevat deze theesoort namelijk het vuurelement.

De Chinese geneeskunde vindt het belangrijk dat je kijkt naar de balans tussen emoties, energie en seizoenen. Als het lichaam in disbalans is, is volgens de Chinese denkwijze er een evenwicht storing tussen metaal, hout, vuur of aarde. Zwarte thee en dus ook Earl Grey thee kan meehelpen om deze disbalans te herstellen. Dit is de kracht van zwarte thee.

Neem dus de tijd voor jouw kopje thee

Geef de Earl Grey thee ook de ruimte voor te troosten en te verwarmen. Theetijd is de gelegenheid om even uit te rusten en te genieten van onze omgeving. Een stukje mindfulness. Ruik van tevoren aan jouw thee en geniet ook van het heerlijke bergamot aroma van de Earl Grey thee.

Wist je dat de bergamotolie zo’n heerlijk ruikende olie is en dat deze olie soms zelf wordt verwerkt in parfums. Vergroot jouw theebeleving door ook voor het zetten van jouw thee al te genieten van de overheerlijke geur van Earl Grey thee. Kies jouw perfecte theeglas of mok. Thee komt heel goed tot zijn recht in een mooi theeglas of mooie mok. Geniet van jou met zorg en aandacht gezette kop Earl Grey thee. In je lievelingstheeglas of mok.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.