Reiki: Een korte inleiding

reiki handReiki: wat is dat nu eigenlijk?

Rei (universele) ki (levensenergie); Reiki is een Japans woord en staat voor universele levensenergie. Reiki is geen gave of godsdienst. Universele energie vind je overal om ons heen en is in alles wat leeft aanwezig. Vanaf onze geboorte kunnen wij deze energie opnemen én doorgeven. Reiki wordt al eeuwenlang gebruikt als geneeswijze en iedereen kan Reiki leren toepassen. Door middel van Reiki worden de tekorten aan energie in ons lichaam opgelost en wordt de natuurlijke balans hersteld.

Door de toepassing van Reiki kan datgene wat ziekte veroorzaakt of wat herstel in de weg staat worden opgelost. Dit gebeurt met name door handoplegging op de pijnlijke plek waarbij de pijn verminderd. Iedereen kent wel het gezegde; kusje erop? Eigenlijk werkt dit ook met dezelfde universele energie, je stuurt energie en activeert daarmee het zelfhelende vermogen van het lichaam. Wanneer iemand een Reiki behandeling ondergaat geeft dat een goed gevoel.

Het lijkt net alsof je geniet van zon, zee en lucht en daarmee doe je energie op. Een Reiki behandeling wordt door iedereen anders ervaren. Zo zal de één warmte ervaren bij een behandeling en de ander voelt trilling of ziet kleuren. Maar wanneer je jouw lichaam overgeeft aan Reiki zal je zeker de energie voelen die hiermee door je lichaam stroomt.

reiki stenenDoorgeven van energie door middel van handoplegging

Mensen die Reiki toepassen doen dit door middel van handoplegging. Zo geven zij energie door en dit kunnen zij doen bij mensen, dieren en planten. Door deze vorm van handoplegging ervaart de krijger positieve energie waarmee pijnlijke plekken kunnen verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Ook bij verdriet, boosheid en stress kan Reiki zeer goed worden toegepast.

Wanneer de persoon die een Reiki behandeling ondergaat openstaat voor de energie kunnen fysieke en emotionele klachten verminderen. Niet iedereen zal hetzelfde reageren op een Reiki behandeling. Bij sceptische personen wordt de doorgegeven energie alsnog geblokkeerd en zal de behandeling weinig uithalen.

Wanneer je besluit om een Reiki behandeling te ondergaan ben je hoopvol dat het je zal helpen. Onderga je voor een bepaalde pijn een Reiki behandeling maar is er emotionele onbalans in je lichaam aanwezig dan zal dat eerst op orde gemaakt moeten worden aleer de pijn bestreden kan worden. Het lijkt dan of de Reiki behandeling niet werkt terwijl de oorzaak wel wordt aangepakt. Reiki kan ook helpen met pijnverlichting bij terminale ziekten. Reiki vervangt nooit de reguliere zorg van een huisarts of specialist!

Het Complete Handboek ReikiReiki: een korte inleiding

Reiki is een Japanse methode waarbij handoplegging wordt toegepast. Hierdoor wordt levenskracht (ki) doorgegeven door een persoon aan anderen. Iedereen kan Reiki leren. Iedereen die een Reikibehandeling ondergaat ervaart meer rust. Door een Reikibehandeling kom je lekkerder in je vel te zitten waardoor je lichaam ‘problemen’ zelf beter kan oplossen. Reiki behandelingen worden gegeven ter ontspanning van lichaam en geest.

De doorgegeven energie ondersteund het zelf genezend vermogen van het lichaam van degene die deze energie ontvangt. Reiki geneest niet! Wanneer je ziek bent of denkt ziek te zijn dien je altijd een arts te raadplegen! Wel kan een Reiki behandeling de behandeling van een arts ondersteunen. Zeker pijnverlichting kan worden geboden met Reiki.

Wil je nog meer bijleren over Reiki? Dan kan ik één van de reiki boeken uit deze lijst zeker aanraden! Er is zo extreem veel te leren over deze waardevolle praktijk – maar natuurlijk is een blogpost daarvoor een klein beetje te kort…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.