bewegen tips

Sport: enkele tips om in 2021 meer te gaan bewegen!

Wil jij ook graag in 2021 meer gaan bewegen? Voldoende in beweging komen kan lastig zijn. Je moet je er echt toe zetten. Wij hebben enkele handige tips voor jou waarmee je in 2021 meer gaat bewegen. We raden je aan om in elk geval een stappenteller te kopen of een ‘stappenteller app’ op je telefoon te installeren. Dit zal je motiveren en bovendien kan je daarmee daadwerkelijk meten in hoeverre onze tips om in 2021 meer te gaan bewegen jou helpen.

Tips voor meer beweging in huis

In huis is enorm veel winst te behalen als het aankomt op beweging. Zonder dat je het weet leg je dagelijks een flink aantal meters in huis af. Maar het is nu 2021 en je hebt de keuze gemaakt om nog meer in beweging te komen. Je zal er versteld van staan maar met deze tips zal je afstanden in huis afleggen als nooit tevoren…

Tip 1: Neem de trap een extra keer

Moet je naar boven om even wat spullen op te halen? Neem dan een extra keer de trap. Doe dit elke keer wanneer je de trap neemt. Traplopen is erg gezond en je versterkt daarmee je spieren. Zo leg je dagelijks twee keer zoveel meters af, alleen al op de trap!

sport neem de trap

Tip 2: Ieder half uur even staan

Ga ieder half uur even staan. Eerlijk is eerlijk: Wat is er nu heerlijker dan een avondje op de bank hangen, kijkend naar je favoriete televisieserie of een goede film. Maar lang achtereen zitten is niet gezond. Het verstoort je bloedsomloop en op de langere termijn kan het zelfs schadelijk zijn. Ga ieder half uur staan en loop bijvoorbeeld even heen en weer naar de keuken.

Tip 3: Huishoudelijke klussen niet uitbesteden

Het is erg verleidelijk om voor klusjes in en rondom het huis andere mensen in te huren. Misschien maak je wel gebruik van de diensten van een glazenwasser, hovenier, schoonmaakster of schilder… Erg handig allemaal maar dit kan je ook zelf. Je spaart hiermee niet alleen veel geld uit, je komt ook nog eens in beweging!

sport huishouden

Tips voor meer beweging op het werk

Heb je een zittend beroep? Ook op het werk kan je in 2021 meer bewegen dan je ooit gedacht had!

Tip 1: Neem de trap in plaats van de lift en loop in de pauze een rondje met collega’s

Tip 2: Maak zelf die printjes op het werk en haal zelf koffie

Tip 3: Parkeer je auto niet dichtbij het werk maar een paar straten verderop

Sport 2021

Tips voor meer bewegen in je vrije tijd

Ook in je vrije tijd kan je veel meer bewegen in 2021. Laat de auto eens staan en pak de fiets.

Spreek met jezelf af dat je iedere avond na het eten een half uurtje loopt. Eventueel samen met je partner of kinderen. Of kies een sport die een spelletje is dat je met iedereen kan doen, iets als Padel of Squash.

Laat geen eten bezorgen maar haal eten zelf op. Natuurlijk laat je dan de auto staan en stap je op de fiets.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.