vegetarier worden

Waar moet je op letten als je vegetariër wil worden in 2022?

Vegetarisme is een dieet dat elke dag meer aanhangers krijgt. Dit soort voeding bestaat erin alle vlees (ook kip en vis) uit jouw menu te bannen. Maar dit soort aanpassing kan heel moeilijk zijn voor sommige mensen die elke dag vlees eten en er echt aan gewend zijn.

Bovendien moet je erop letten dat je niet alleen deze artikelen van jouw boodschappenlijstje schrapt, maar de voedingsstoffen ook met andere voedingsmiddelen aanvult, want dan mist je belangrijke bronnen van eiwitten, vitaminen en aminozuren.

Maar, ondanks deze details, is het niet zo ingewikkeld om in de wereld van het vegetarisme te stappen. Hieronder vindt je enkele tips om op een gezonde en aangename manier te beginnen met het uitsluiten van vlees uit jouw voeding. Bekijk ze!

groenten vegetariër

1. Begin geleidelijk

Soms is het echt moeilijk om los te komen van oude gewoontes. Zelfs een die al in je leven is sinds je een kind was, zoals vlees eten. Dus je hoeft niet van de ene op de andere dag te veranderen.

Er zijn op het internet bewegingen van mensen die vegetariër worden maar toch af en toe vlees eten, of mensen die tijdens de werkdagen van de week (d.w.z. van maandag tot vrijdag) vegetariër zijn en in het weekend toestaan te eten wat zij willen.

Misschien zullen deze mensen voor altijd in dit ritme blijven – sporadisch vlees eten – of misschien zullen ze echt stoppen met vlees eten. Dit verschilt van persoon tot persoon, maar hoe dan ook, het is een goede manier om te beginnen.

2. Zorg voor jouw gezondheid

Vegetariër zijn betekent niet gewoon stoppen met vlees eten. Het is noodzakelijk het voedsel te vervangen door andere bronnen van voedingsstoffen die natuurlijk zijn, zoals bijvoorbeeld groenten en granen.

vegetarierHet is dus zeer belangrijk dat je niet stopt met het eten van vlees en jouw normale dieet blijft volgen. Integendeel! Het is noodzakelijk een voedingsdeskundige te zoeken die u, afhankelijk van jouw routine en leven, kan begeleiden bij het op adequate wijze vervangen van deze voedingsmiddelen.

Vergeet niet dat vlees een belangrijke bron is van vitamine B12, ijzer, eiwitten en calcium. Er zijn inderdaad alternatieve bronnen van deze voedingsstoffen, dus vegetarisme is mogelijk. Maar het is noodzakelijk om professionele begeleiding te hebben om gezond te blijven.

3. Voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong consumeren

Sommige mensen kiezen voor een nog restrictiever dieet, zoals het veganisme of andere denominaties, die alle voedsel van dierlijke oorsprong uit hun dieet weren, zelfs als het alleen maar van dieren afkomstig is, zoals eieren, melk, enz.

Wanneer het dieet zo restrictief is, zijn supplementen uiterst noodzakelijk om het gebrek aan voedingsstoffen in het organisme aan te vullen. Houd daarom, als je dat kunt en wilt, het afgeleide voedsel, want het zijn geweldige bronnen van voedingsstoffen.

Melk (magere of halfvolle melk, die minder vet bevat) is bijvoorbeeld een uitstekende bron van calcium en eieren zijn een bron van eiwitten. Natuurlijk moeten ze met mate worden geconsumeerd, maar ze zijn belangrijk.

4. Het is tijd om nieuwe smaken te proberen

Het is zeer belangrijk om zoveel mogelijk groenten en peulvruchten in jouw voeding op te nemen. Je zult de behoefte voelen om jouw dieet te variëren. Dus, probeer het eens. Er zijn trouwens legio vleesvervangers die zeker de moeite zijn om eens in je bestaande maaltijden in te pluggen!

Sommige opties zullen je waarschijnlijk niet bevallen, sommige zult je mettertijd misschien zelfs leren waarderen, en andere zult je verrassen en geweldig vinden. Maar om daar achter te komen, moet je het proberen, en open staan voor nieuwe ervaringen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.