investeren

Waarom je beter bij een broker en niet bij een grootbank je beleggingen regelt

Als je net start met beleggingen dan kun je wel wat tips gebruiken

Het is logisch dat je (nog) niet van alles met betrekking tot beleggingen op de hoogte bent wanneer je net pas begint met beleggen. Daarom gaan wij ervan uit dat je wel wat tips kunt gebruiken.

beleggen op de beursTip 1: Je kunt ook met kleine bedragen beleggen. Soms kun je al met € 50,- per storting beleggingen afsluiten. Je hebt wel een ander beleggingsprofiel wanneer je minder geld te besteden hebt dus zorg er dan ook voor dat je met jouw beleggingen een laag risico loopt.

Tip 2: Wanneer je niet zo veel geld te besteden hebt is het verstandig om een deel op een spaarrekening te zetten zodat je wat achter de hand hebt als dat nodig mocht zijn. Beleg enkel met geld dat je zeker de eerste vijf jaar niet nodig hebt. Zo voorkom je dat je jouw beleggingen tegen ongunstige marktvoorwaarden moet verkopen.

Tip 3: Wanneer je voor het eerst gaat beleggen doe je er goed aan om advies te vragen. Dit kun je doen bij een broker. Deze weet namelijk hoe de financiële markt werkt, kent de kenmerken van de beschikbare beleggingsproducten, weet van de bestaande risico’s en de kent de mogelijke rendementen.

Tip 4: Belegen is lange termijn werk. Kies dan ook voor een middellange of lange termijn. Beleggen is geduld opbrengen!

Tip 5: Volg niet klakkeloos de massa. Het kan zo zijn dat bij massa koop van beleggingen de prijs even stijgt maar op ze zal ook even snel weer dalen! Loop ook niet achter een bekende belegger aan. Ook dat zal je in de toekomst niets opleveren. Bekijk liever samen met een broker wat jezelf een goede belegging vindt.

Tip 6: Investeer nooit geld in beleggingen die je niet vooraf hebt gecontroleerd! Informatie die je vindt op internet is niet altijd juist!

Tip 7: Zet niet al je geld in op één bepaalde sector maar verspreid je geld! Beleg dan ook in aandelen en/of obligaties in meerdere sectoren bijvoorbeeld telecom, financieel en doe dit ook in meerdere regio’s bijvoorbeeld Europa, Azië. Zo voorkom je dat jouw beleggingen in slechte tijden allemaal tegelijk omlaag gaan.

Tot slot

Reageer nooit emotioneel en verkoop nooit overhaast omdat er paniek op de markt heerst. Zoals eerder gezegd geduld is geboden, dan pas zullen beleggingen ook geld opleveren!

Maar waarom kun je beter bij een broker en niet bij een grootbank je beleggingen regelen?

geld verbrandenEen broker is een tussenpersoon. Je hebt ook een beleggingsadviseur bij een grootbank én je kunt ook zelf bij een grootbank beleggen.

Ben je van plan veel te beleggen? Wil je snel handelen en veel risico nemen of neem je er de tijd voor?

Beleggingen via de bank zijn veilig omdat een bankrekening een veilige plek is om vermogen te beleggen. Deze is verzekerd tot 100.000 euro. Een beleggingsadviseur heeft ook alle tijd om je uitgebreid te adviseren. Het nadeel is dat je bewaarloon moet betalen en dat er hoge kosten aan verbonden zijn.

Wanneer je via een broker belegt wordt je geld ook veilig belegd maar je betaalt wel veel lagere kosten. Een broker kan heel snel handelen en jouw order direct uitvoeren. Je krijgt voldoende tools om informatie mee te verzamelen en je kunt via internet bijna direct hoe jouw beleggingen het doen.

Let wel op dat snel handelen niet altijd juist handelen is. Om te voorkomen dat je te veel investeert kun je het best aandelen kopen die je begrijpt en je kunt ook veiligheidsmaatregelen inzetten! Pas op want beleggen is verslavend!

1 comment / Add your comment below

  1. Fijn artikel over de voordelen van een broker! Bij tip 2 heb je het over het managen van jouw financiën, zodat je niet teveel belegt. Ik ben wel benieuwd of je hiervoor een bepaald percentage hanteert. Ik probeer bijvoorbeeld 10% van mijn inkomsten te beleggen. Hoe sta jij hierin?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.